Du trenger:
50 gram gjær (helst fersk)
1 dl flytende smør/margarin
5 dl melk
2 ss fiberhusk
1 egg
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts salt
13 dl Semper rød mix
Fyll:
Mykt margarin/smør
Sukker
Kanel
Pynt:
1 egg
2 ts vann
Perlesukker, mandler
eller annen pynt
du liker..
Til denne deigen er det best
å bruke kjøkkenmaskin. Til første del av
prosessen bruker jeg visp.
Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret, bland i melken
og varm væsken til 37 grader.
Hell væsken over gjæren
og rør til gjærener oppløst.
Bland i fiberhusk og visp 10 sekunder.
La stå og svelle i 10 minutter.
Jeg pleier nå bytte over til denne
eltekroken..
Bland i resten av ingrediensene.
Elt deigen i 5 minutter.
Glutenfri deig har
kakekonsistens og blir ikke
like fast som vanlig deig.
Dekk over bollen med plast
og la heve i 30 minutter.
Hvelv ut deigen og del den i tre.
Ha litt mel på bakeplaten og
kjevle ut delene,
smør på mykt smør og
dryss på sukker og kanel.
Rull sammen leiven til en pølse,
skjær den i 2-3 cm brede skiver.
Legg hver skive i en muffinsform,
sett de på en stekeplate,
dekk til med kjøkkenhåndkle
og la heve i 30 min.
Sett ovnen på 250 grader.
Pensles og pyntes før de
stekes midt i ovnen
i ca 8-10 min.
Avkjøles på rist.
Smaker kjempegodt :)
Sukk, så fristet jeg ble nå...:)
SvarSlett