Glutenfri sjanger

søndag 21. august 2011

Kanelsnurrer


Du trenger:
50 gram gjær (helst fersk)
1 dl flytende smør/margarin
5 dl melk
2 ss fiberhusk
1 egg
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts salt
13 dl Semper rød mix

Fyll:
Mykt margarin/smør
Sukker
Kanel

Pynt:
1 egg
2 ts vann
Perlesukker, mandler
 eller annen pynt
du liker..

Til denne deigen er det best
å bruke kjøkkenmaskin. Til første del av
prosessen bruker jeg visp.


Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret, bland i melken
og varm væsken til 37 grader.
Hell væsken over gjæren 
og rør til gjærener oppløst. 
Bland i fiberhusk og visp 10 sekunder.
La stå og svelle i 10 minutter.

Jeg pleier nå bytte over til denne 
eltekroken..


Bland i resten av ingrediensene.
Elt deigen i 5 minutter.


Glutenfri deig har
kakekonsistens og blir ikke 
like fast som vanlig deig. 

Dekk over bollen med plast
og la heve i 30 minutter.

Hvelv ut deigen og del den i tre.


Ha litt mel på bakeplaten og
kjevle ut delene, 
smør på mykt smør og
dryss på sukker og kanel.
Rull sammen leiven til en pølse,
skjær den i 2-3 cm brede skiver.

Legg hver skive i en muffinsform, 
sett de på en stekeplate, 
dekk til med kjøkkenhåndkle
og la heve i 30 min.
Sett ovnen på 250 grader.


Pensles og pyntes før de
stekes midt i ovnen 
i ca 8-10 min.
Avkjøles på rist.


Smaker kjempegodt :)

1 kommentar: