Glutenfri sjanger

onsdag 3. oktober 2012

Oreo-kake


Oppskrift:

200 gram philadelphia classic
1 pk kremfløte (3,3 dl)
2, 5 dl melis
450 gram kjeks
100 gram smør
2, 5 ss sukker
1 pk sjokolademousse
melk til sjokolademoussen

Kaken skal ikke stekes, men det tar litt tid 
å lage den, så sett gjerne av 2-3 timer 
til hele kakeprosessen.

Kaken smaker best etter 1 døgn i kjøleskapet!

 Det finnes ulike utgaver av 
glutenfrie Oreo-kjeks,
som Glutanos "Chockolate O´s" og Schär´s "Disco Ciok". 




Knus 100 gram kjeks i grove biter. 
Putt resten av kjeksene i en pose og smuldre
disse til det bare er smuler.



Smelt smør og hell over smulene i en bolle, 
bland sammen og fordel ut i en kakeform
(24 cm i diameter).



Bland kremost og melis til en luftig
og kremete masse. Miks deretter
kremfløten, ta oppi sukker og bland 
halvparten av dette
inn i ostekremen.

Smør massen over kakebunnen
og legg opp halvparten av de
store kjeksbitene (50 gram).



Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter.

Lag sjokolademoussen som anvist på 
pakken, og rør inn resten av kjeksbitene.
Smør moussen over kaken og la stå
i kjøleskapet i 1 time. 



Legg et lag med krem over sjokolademoussen,
og pynt kaken med sjokoladesaus og evt. kjeksbiter.

Serveres med vaniljeis og jordbærsaus,
eller slik som den er :)




11 kommentarer:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din, og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,

    Ann-Sofi
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett
  2. Hei,
    I hvilke butikker får man kjøpt de glutenfrie oreo kjeksene?

    mvh
    Trine

    SvarSlett
  3. Er det noen som har prøvd å fryse denne? Jeg skulle så gjerne ha bakt den litt i forkant av en konfirmasjon.

    SvarSlett
  4. Thank you very much for seeing good information.
    Thank you very much for seeing good information.
    Thank you very much for seeing good information.
    Thank you very much for seeing good information.
    Thank you very much for seeing good information.

    SvarSlett
  5. 귀하의 기사에서 제공하는 우수한 정보 이러한 멋진 기사를 공유해 주셔서 감사합니다. 먹튀검증

    SvarSlett
  6. I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post..keep posting and update the information. 토토사이트

    SvarSlett
  7. Trying to say thanks won't simply be adequate, for the fantasti c clarity in your written work. I will immediately snatch your rss channel to remain educated of any updates. 안전놀이터

    SvarSlett
  8. I've been looking for info on this topic for a while. I'm happy this one is so great. Keep up the excellent work 먹튀신고

    SvarSlett
  9. I definitely need to challenge myself to be quiet more. I have forte a lot better but there is surely room for improvement! I feel like an old lady shaking my cane at a young whippersnapper when I say this, but what I wouldn’t give to have people in my real, every day, non virtual life who make it necessary not to spend all my time plugged in. buy traffic

    SvarSlett