Glutenfri sjanger

søndag 18. september 2011

Lapper


3 1/2 dl cultura eller kulturmelk
1 egg
1 dl sukker
3 1/2 dl Toro kakemiks
eller 3 dl semper rød mix
1 ts salt
1 ts natron
smør til steking

Visp sammen kulturmelk, egg og sukker. 
Tilsett alt det tørre og bland til en passe røre.



Bruk øse og fordel røren i små lapper 
(5 cm diameter)
 på en varm stekepanne eller takke, 
med smeltet smør. 

Snu lappen når undersiden 
er stekt. Serveres med 
sukker eller syltetøy.


Tips: 
Har du ikke kulturmelk 
kan du bruke halv mengde 
med melk og resten med rømme 
eller creme fraiché :)

Oppskriften er hentet fra 
Glutenfri mat godt og sunt 2 
(Kolibri forlag)

8 kommentarer:

  1. Dei såg supre ut! Og eg vart lett frista, so spørs om det vært lappar til kvelds her! ;)

    SvarSlett
  2. Dei var fantastiske¨på smak og konsistens men klinete deig!! :)

    SvarSlett
  3. Så bra du likte de! Hva mener du med klinete deig? :) Selve røra eller når de stekes?

    SvarSlett
  4. Ja, enig.. men verdt strevet :)

    SvarSlett
  5. Absolutt!! Mine favorittar så langt.. Så måtte sjølvsagt blogge om dei! ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. nammi nammi ;-) skal lage de i dag. det er kjempe godt med brunost på lapper. kan anbefales.

      Slett
  6. Disse var kjempe gode 😋 Jeg hadde oppi litt av Toro lys melblanding i tillegg for å gjøre røren litt tykkere. Vet ikke om jeg hadde trengt det?? Takk for oppskrift ❤️

    SvarSlett