Glutenfri sjanger

søndag 8. april 2012

Hjemmelaget fiskegrateng


Jeg har for første gang
laget glutenfri fiskegrateng!
En matrett jeg alltid har
vært glad i, men
ikke smakt på åtte år...

Det tar litt tid å lage retten,
så kan være lurt å lage den kvelden før
og varme den opp til middagen 
skal serveres :)

Oppskrift (4 porsjoner):

400 gram fisk (f. eks frossen)
100 gram glutenfri pasta 
Purre
40 gram smør
40 gram glutenfri lys melblanding (Toro)
4 dl melk
2 egg
Salt, muskat, karri
Revet ost
Glutenfri kavring

Kok opp vann, ta kjelen
av platen og la fisken
trekke i vannet i 15 min.
Kok pastaen.
Kutt opp purren.


Smelt smøret i egen kjele, 
rør inn melet,
tilsett melken og kok opp.
Smak til med salt, muskat og karri.

La sausen avkjøles litt før du
rører inn 2 eggeplommer.


Hakk fisk og bland den, pastaen 
og purren inn i den hvite sausen.
Pisk eggehvitene stive og bland
forsiktig inn i sausen.


Hell blandingen i en 
ildfast form og strø ost på toppen.

Stekes på 200 grader i ca 40 minutter.
Du kan strø glutenfri kavring
eller glutenfri griljermel på toppen.
Server gjerne med poteter,
gulrøtter og lettrømme!


NB- denne oppskriften
fylte nesten to brødformer.
Oppskriften fant jeg via matprat 
og bloggen glutenfrie gleder


4 kommentarer:

  1. Denne er supergod! Har prøvd oppskrifta fleire gonger. Fin blogg elles òg:-)

    SvarSlett
  2. Dette er favoritten hjemme hos oss! Jeg dobbler oppskriften og tripler fisken, så her har vi fisk i gratengen!!!! Tusen takk.

    SvarSlett
  3. Hvordan varmer du skånsomt opp dagen etter?

    SvarSlett
  4. Noen som har forsøkt å lage den med jyttemel?

    SvarSlett