Glutenfri sjanger

tirsdag 24. januar 2012

Hjemmelaget lasagne


I går laget jeg lasagne til middag.
Vi hadde gjester, så det 
ble laget i en langpanneform! 

Oppskrift 8 personer:

Kjøttsaus:
800 gram karbonadedeig
2 stk hakket løk
4 båter finhakket hvitløk
2 bokser hakkede hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
1 ts pepper
2 ts salt
2 ss frisk basilikum
2 dl vann

Ostesaus:
2 ss margarin/smør
4 ss maizena
8 dl melk
6 ss revet hvit ost
2 ts salt
1 ts malt (hvit) pepper
1/2 ts revet muskatnøtt

Topping:
4 dl revet hvit ost
ca 18 stk glutenfrie lasagneplater

Fremgangsmåte:


Brun kjøttdeig, tilsett løk, hvitløk,
tomater, tomatpuré,
salt, pepper og vann.
La sausen småkoke i 10 min. 
Dryss over basilikum.

Smelt smør i en kjele
og visp maizena i melken.
Tilsett melk i smøret og 
rør godt helt til det koker.
La koke i ca 2 min til den
er tykk, spe evt. med melk
om det tykner for mye. 
Ha oppi ost og smak 
til med krydder.


Legg lagvis ostesaus,
kjøttsaus og
lasagneplater
i en ildfast form. 
Start og avslutt med 
ostesaus.
Dryss over
revet ost til slutt

Stekes på 225 grader i 30-40 minutter.
Server gjerne med baguetter og salat :)

 Oppskriften
er hentet fra Matprat
trykker du på linken så kan du regulere
antall personer selv.



3 kommentarer:

  1. Denne ble veldig godt mottatt på 30-års dagen min:):) takk for god oppskrift!

    SvarSlett
  2. Oppskriften er ikke lenger tilgjengelig på matprat sier linken så fint at du har den her.

    SvarSlett
  3. Har lagd denne mange ganger nå, og den er supergod! Takk for oppskriften!

    SvarSlett