Glutenfri sjanger

søndag 4. mars 2012

Sjokoladekake


I dag var det min tur til å 
ha med kake til kirkekaffen!

Oppskrift kakebunn:

6 dl Toro fin kakemiks
3 egg
3 1/2 dl sukker
225 g smeltet smør
2 ts bakepulver
3 ss kakao
2 dl melk

Først pisket jeg egg og sukker
til tykk eggedosis,
samtidig som jeg smeltet smøret.

Jeg blandet alt det tørre 
og hadde dette i 
eggedosisen vekselvis
med smøret og melken.

Jeg brukte disse fine formene
fra Åhlens ettersom
kaken skulle fraktes:


Jeg fylte kun halve 
formen for å 
unngå oversvømmelse :)
Derfor kom også disse nyttige 
og fine cupcakesformene 
til nytte.


 Pynt og former
er kjøpt hos Åhléns.

Oppskrift glasur:
300 g melis
100 g smør
1 1/2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Jeg blandet melis, kakao 
og vaniljesukker 
og brukte Bremykt smør. 
Smeltet ikke smøret 
fordi jeg synes lyst fyll 
smaker bedre enn mørkt. 
Blandet i smør sammen med
kaffe. Brukte litt mer
kaffe enn oppskriften
angir, for å få konsistensen
slik jeg ville. 

Jeg hadde ikke mer 
kakemiks igjen, så brukte 
Toro lys melblanding. Det gjorde
nok at kaken ble litt tørr..
Toro kakemiks er best til
kaker! :)

Oppskriften er hentet fra
Toro sitt oppskriftshefte
fra 2010.

Ha en herlig søndag!



1 kommentar:

  1. Hei hei. Lurer på hvor lenge du steker denne og hvor mange grader? Er det stor langpanne? ��

    SvarSlett