Glutenfri sjanger

mandag 21. november 2011

Litt glutenfritt i Danmark!

Har nettopp vært en uke i Danmark, 
og klok av erfaring fylte jeg
bagen med glutenfri pasta og rundstykker :)
Jeg fant etterhvert en butikk med
masse Schär-produkter. Og en müsliblanding 
jeg ikke har sett før:


Vi var helt nord i Danmark ved byen Hjørring.
På Metropol kjøpesenter hadde de en "sunn" 
utgave av junkfood-kjede.



Her hadde de 
imponerende nok 
en oversikt over
ulike allergener i produktene!


På tross av den gode oversikten 
ble det som så ofte 
kun pommes frites på meg..


Derfor ble det ekstra stor opptur 
en kveld vi var på date i Hjørring, 
på Hereford house!


Der var alt glutenfritt, og dersom 
man sier i fra en dag i forveien, 
så baker de glutenfritt brød :)

BESTE middagen den uka..


Til slutt må jeg jo gi 
takken til Color Line :)


Dette er jo helt super service!! 
Det ble pizza på meg :)


En uke i Danmark var veldig dejlig,
og minnet meg på hvor 
utrolig stort glutenfritt marked
vi har i Norge.

onsdag 16. november 2011

Grove vafler

Her om dagen gikk jeg tom for fint mel.
Midt i vaffel-prosessen!



Heldigvis funket det fint å erstatte halve
melmengden med grovt mel. Jeg brukte Toro!

Vaflene ble kjempegode!


Oppskriften finner du her!

mandag 31. oktober 2011

Nettadresser

På den glutenfrie matmessen forrige helg
fikk jeg mye reklame. Vanligvis sier jeg 
nei takk til reklame, men 
denne gangen tok jeg i mot med glede :)


Her er noen nyttige nettadresser:

Møllerens - produktoversikt og baketips
Garbo - er kommet med nytt brød som er halvstekt
Allergimat - samleside med mye glutenfrie nyheter, nettbutikk
Brisk bakeri - her kan du handle gjærbakst, konditorivarer m.m, nettbutikk
Toro - fikk nyttig oppskriftshefte som kan være fint å gi til nær familie, venner etc





søndag 30. oktober 2011

Lammestek med ny Torosaus


Mannen min laget deilig
lammestek i dag!
Kjøttet stekte i over to timer
og tilbehør var asparges,
kantarell og poteter.. 


Ekstra godt med Toro lammesaus,
en ny saus med urter og rødvin.
Les om den her.


mandag 24. oktober 2011

Glutenfri messe i Sandefjord


I helgen var det glutenfri messe
på Park hotel i Sandefjord!


Sikkert flere lesere som var 
innom der? 


Mange smaksprøver førte
til metthetsfølelse i magen :)


 Herlig å gå i et festlokale med
kun glutenfri mat!


Nydelig for øyet 
å se så mye fersk gjærbakst
som ser helt NORMAL ut!


Likte også varme smaksprøver,
her en god pastarett..


Hundrelappene fløy ut av
lommeboken min, her er produkter
jeg tok med hjem:


Det er lenge mellom 
hver gang jeg spiser croissanter.. 


Og pitabrød, 90-tallets hit :)


Er glad jeg tok turen på messen,
det var smakfullt og inspirerende!









tirsdag 18. oktober 2011

Lailas mel blir til grovbrød


Jeg fikk tak i en pakke mel
jeg ikke har sett før,
den er kjøpt i Sverige..  
Produsenten går høyt ut i reklamen, må jeg si!


Så da måtte jeg teste 
dette beryktede melet :)
Ser ganske vanlig ut..


Resultatet ble som lovet, 
deigen hadde god konsistens og 
var ikke særlig klissete!


Men fikk ikke til hevingen.
Kanskje deigen burde vært 
litt mer våt :)


Smaken var imidlertid veldig god!

Oppskrift:

50 gram gjær
4 dl lettmelk
1/2 dl flytende margarin/smør
1 ss fiberhusk
2 dl pofiber
1 ts salt
5 dl grov glutenfri melmiks
1 dl sesamfrø/solsikkekjerner

Smuldre gjær i en bakebolle, smelt smør i en kjele
og hell deretter oppi melken og varm væsken til 37 grader. 
Hell væsken i bakebollen, bland i fiberhusk, 
visp rundt og la stå i 10 minutter.
Bland det tørre sammen og hell oppi væsken, 
elt i kjøkkenmaskinen i 5 minutter.

Ta deigen oppi en brødform.
La den heve i 45 minutter 
før brødet stekes på 200 grader i 45 minutter.

mandag 17. oktober 2011

Kjøkkenskapet


Hvis du går tom for brød 
og du er så heldig at du bor 
i nærheten av Kjøkkenskapet
da vil jeg anbefale disse
sandwichene!



Min favoritt er kylling.
Menyen finner du her


Brødet er utrolig godt, de steker hver dag.
De har glutenfrie kaker også :)