Du trenger:
25 gram gjær
75 gram smør
2 1/2 dl melk
2 ts fiberhusk
1 dl sukker
1 krm salt
1 ts kardemomme
1 egg
8 dl glutenfri melmiks, fin
1 ts bakepulver
Smuldre gjæren i en bakebolle (bruk helst kjøkkenmaskin).
Smelt smøret, ha i melken og varm den til 37 grader.
Hell væsken over gjæren, og rør til gjæren er oppløst.
Bland i fiberhusken (jeg pleier å bruke vispen til dette),
og la det stå og svelle i 10 min.
Rør i sukker, salt, kardemomme og egg.
Bytt til eltekrok (K-krok hvis du har Kenwood),
bland bakepulver i melmiksen og hell det opp i deigen.
Elt deigen i 5 minutter, dekk med plast
og la heve i 30 minutter.
Dryss melmiks på bakebordet og hendene,
elt deigen og del den i 10 emner.
Form disse til boller og sett dem på
stekeplate med bakepapir. La bollene heve
dekket med et kjøkkenhåndkle i 45 min.
Pensle bollene med melk eller egg.
Stek bollene på 225 grader i ca 10 min,
midt i ovnen.
Oppskriften fant jeg her: