Jeg har for første gang
laget glutenfri fiskegrateng!
En matrett jeg alltid har
vært glad i, men
ikke smakt på åtte år...
Det tar litt tid å lage retten,
så kan være lurt å lage den kvelden før
og varme den opp til middagen
skal serveres :)
Oppskrift (4 porsjoner):
400 gram fisk (f. eks frossen)
100 gram glutenfri pasta
Purre
40 gram smør
40 gram glutenfri lys melblanding (Toro)
4 dl melk
2 egg
Salt, muskat, karri
Revet ost
Glutenfri kavring
Kok opp vann, ta kjelen
av platen og la fisken
trekke i vannet i 15 min.
Kok pastaen.
Kutt opp purren.
Smelt smøret i egen kjele,
rør inn melet,
tilsett melken og kok opp.
Smak til med salt, muskat og karri.
La sausen avkjøles litt før du
rører inn 2 eggeplommer.
Hakk fisk og bland den, pastaen
og purren inn i den hvite sausen.
Pisk eggehvitene stive og bland
forsiktig inn i sausen.
Hell blandingen i en
ildfast form og strø ost på toppen.
Stekes på 200 grader i ca 40 minutter.
Du kan strø glutenfri kavring
eller glutenfri griljermel på toppen.
Server gjerne med poteter,
gulrøtter og lettrømme!
NB- denne oppskriften
fylte nesten to brødformer.