Mmm.. disse er kjempegode!
Lett å lage, tar 20 min. inkl. steketid!
Oppskrift:
2 dl fint glutenfritt mel
2 dl grovt glutenfritt mel
2 ts bakepulver
1/2 dl flytende margarin/smør
1 dl melk
1 dl kesam
Sett stekeovnen på 250 grader.
Bland mel og bakepulver i en bolle,
tilsett smør, melk og kesam.
Jeg rørte dette sammen for hånd,
du kan evt. bruke håndmikser med
eltekroker.
Jeg tilsatte litt ekstra mel
fordi deigen var klissete.
Legg deigen i tre deler
(bruk slikkepott/skje siden
deigen er klissete)
på et stekebrett og
klapp de til en liten rund kake.
Del hver scones i to
(bare halvveis ned i deigen)
slik at de kan brytes opp etter steking.
Pensle med egg eller melk.
Stekes i ca. 10 minutter
og serveres med én gang,
med f. eks smør, ost,
syltetøy :)
Oppskriften er hentet fra boken
Glutenfri bakst av
Charlotte Andersson.
Hei Anne Margrethe!!! Her søker jeg på glutenfrie scones og så kommer jeg til bloggen din, sååå morsomt! Utrolig lenge siden jeg har sett deg, og for en fin blogg :-) Her skal jeg jammen begynne å "vanke"! jeg har også fått cøliaki, men sliter litt med å motivere meg til å leve glutenfritt... Tipper jeg får litt inspirasjon her!
SvarSlettEli-Anne (fra gamle-dager-Krik)