I går laget jeg lasagne til middag.
Vi hadde gjester, så det
ble laget i en langpanneform!
Oppskrift 8 personer:
Kjøttsaus:
800 gram karbonadedeig
2 stk hakket løk
4 båter finhakket hvitløk
2 bokser hakkede hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
1 ts pepper
2 ts salt
2 ss frisk basilikum
2 dl vann
Ostesaus:
2 ss margarin/smør
4 ss maizena
8 dl melk
6 ss revet hvit ost
2 ts salt
1 ts malt (hvit) pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
Topping:
4 dl revet hvit ost
ca 18 stk glutenfrie lasagneplater
Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeig, tilsett løk, hvitløk,
tomater, tomatpuré,
salt, pepper og vann.
La sausen småkoke i 10 min.
Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele
og visp maizena i melken.
Tilsett melk i smøret og
rør godt helt til det koker.
La koke i ca 2 min til den
er tykk, spe evt. med melk
om det tykner for mye.
Ha oppi ost og smak
til med krydder.
Legg lagvis ostesaus,
kjøttsaus og
lasagneplater
i en ildfast form.
Start og avslutt med
ostesaus.
Dryss over
revet ost til slutt
Stekes på 225 grader i 30-40 minutter.
Server gjerne med baguetter og salat :)
Oppskriften
er hentet fra Matprat,
trykker du på linken så kan du regulere
antall personer selv.