3 1/2 dl cultura eller kulturmelk
1 egg
1 dl sukker
3 1/2 dl Toro kakemiks
eller 3 dl semper rød mix
1 ts salt
1 ts natron
smør til steking
Visp sammen kulturmelk, egg og sukker.
Tilsett alt det tørre og bland til en passe røre.
Bruk øse og fordel røren i små lapper
(5 cm diameter)
på en varm stekepanne eller takke,
med smeltet smør.
Snu lappen når undersiden
er stekt. Serveres med
sukker eller syltetøy.
Tips:
Har du ikke kulturmelk
kan du bruke halv mengde
med melk og resten med rømme
eller creme fraiché :)
Oppskriften er hentet fra
Glutenfri mat godt og sunt 2
(Kolibri forlag)
Dei såg supre ut! Og eg vart lett frista, so spørs om det vært lappar til kvelds her! ;)
SvarSlettDei var fantastiske¨på smak og konsistens men klinete deig!! :)
SvarSlettSå bra du likte de! Hva mener du med klinete deig? :) Selve røra eller når de stekes?
SvarSlettNår d stekes!:)
SvarSlettJa, enig.. men verdt strevet :)
SvarSlettAbsolutt!! Mine favorittar så langt.. Så måtte sjølvsagt blogge om dei! ;)
SvarSlettnammi nammi ;-) skal lage de i dag. det er kjempe godt med brunost på lapper. kan anbefales.
SlettDisse var kjempe gode 😋 Jeg hadde oppi litt av Toro lys melblanding i tillegg for å gjøre røren litt tykkere. Vet ikke om jeg hadde trengt det?? Takk for oppskrift ❤️
SvarSlett