I går laget jeg lasagne til middag.
Vi hadde gjester, så det
ble laget i en langpanneform!
Oppskrift 8 personer:
Kjøttsaus:
800 gram karbonadedeig
2 stk hakket løk
4 båter finhakket hvitløk
2 bokser hakkede hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
1 ts pepper
2 ts salt
2 ss frisk basilikum
2 dl vann
Ostesaus:
2 ss margarin/smør
4 ss maizena
8 dl melk
6 ss revet hvit ost
2 ts salt
1 ts malt (hvit) pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
Topping:
4 dl revet hvit ost
ca 18 stk glutenfrie lasagneplater
Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeig, tilsett løk, hvitløk,
tomater, tomatpuré,
salt, pepper og vann.
La sausen småkoke i 10 min.
Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele
og visp maizena i melken.
Tilsett melk i smøret og
rør godt helt til det koker.
La koke i ca 2 min til den
er tykk, spe evt. med melk
om det tykner for mye.
Ha oppi ost og smak
til med krydder.
Legg lagvis ostesaus,
kjøttsaus og
lasagneplater
i en ildfast form.
Start og avslutt med
ostesaus.
Dryss over
revet ost til slutt
Stekes på 225 grader i 30-40 minutter.
Server gjerne med baguetter og salat :)
Oppskriften
er hentet fra Matprat,
trykker du på linken så kan du regulere
antall personer selv.
Denne ble veldig godt mottatt på 30-års dagen min:):) takk for god oppskrift!
SvarSlettOppskriften er ikke lenger tilgjengelig på matprat sier linken så fint at du har den her.
SvarSlettHar lagd denne mange ganger nå, og den er supergod! Takk for oppskriften!
SvarSlett