Jeg fikk tak i en pakke mel
jeg ikke har sett før,
den er kjøpt i Sverige..
Produsenten går høyt ut i reklamen, må jeg si!
Så da måtte jeg teste
dette beryktede melet :)
Ser ganske vanlig ut..
Resultatet ble som lovet,
deigen hadde god konsistens og
var ikke særlig klissete!
Men fikk ikke til hevingen.
Kanskje deigen burde vært
litt mer våt :)
Smaken var imidlertid veldig god!
Oppskrift:
50 gram gjær
4 dl lettmelk
1/2 dl flytende margarin/smør
1 ss fiberhusk
2 dl pofiber
1 ts salt
5 dl grov glutenfri melmiks
1 dl sesamfrø/solsikkekjerner
Smuldre gjær i en bakebolle, smelt smør i en kjele
og hell deretter oppi melken og varm væsken til 37 grader.
Hell væsken i bakebollen, bland i fiberhusk,
visp rundt og la stå i 10 minutter.
Bland det tørre sammen og hell oppi væsken,
elt i kjøkkenmaskinen i 5 minutter.
Ta deigen oppi en brødform.
La den heve i 45 minutter
før brødet stekes på 200 grader i 45 minutter.