Oppskrift:
4 1/2 dl vann eller melk
1 pk gjær
1 ss fiberhusk
4 ss sukker
30 g smør eller margarin
1 egg
8 dl Semper mix eller 10 dl Toro kakemiks
Løs oppgjær og fiberhusk i vann/melk
som er fingerlunken
(jeg hadde gått tom for fiberhusk,
så tilsatte istedenfor 1 ts
bakepulver i melblandingen).
Smelt smøret, bland det
tørre i eltemaskin/bolle
og tilsett væske, egg og smør
(jeg tilsatte 3 dl ekstra
mel pga syntes deigen ble litt
bløt).
Elt godt og la deigen heve i 20 min.
Ta deigen ut på bakeunderlaget
og tilsett mer mel om nødvendig,
del opp i emner med
en slikkepott og form
boller.
La bollene heve i 20 minutter
før de stekes på 225 grader i 10-15 min.
Når bollene er avkjølte skjæres
de i to og tilsettes
pisket krem og evt.
jordbær.
Disse bollene hadde god holdbarhet,
var ikke tørre selv etter 2 døgn i plastpose
i romtemperatur :)
Oppskriften er hentet fra
Glutenfri mat godt og sunt 2
utgitt av Kolibri forlag, 2002.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar