Glutenfri sjanger

tirsdag 21. februar 2012

Fastelavnsboller


Oppskrift:

4 1/2 dl vann eller melk
1 pk gjær
1 ss fiberhusk
4 ss sukker
30 g smør eller margarin
1 egg
8 dl Semper mix eller 10 dl Toro kakemiks


Løs oppgjær og fiberhusk i vann/melk
som er fingerlunken 
(jeg hadde gått tom for fiberhusk, 
så tilsatte istedenfor 1 ts 
bakepulver i melblandingen).

Smelt smøret, bland det 
tørre i eltemaskin/bolle
og tilsett væske, egg og smør
 (jeg tilsatte 3 dl ekstra
mel pga syntes deigen ble litt 
bløt).

Elt godt og la deigen heve i 20 min.

Ta deigen ut på bakeunderlaget
og tilsett mer mel om nødvendig,
del opp i emner med
en slikkepott og form
boller. 

La bollene heve i 20 minutter
før de stekes på 225 grader i 10-15 min.

Når bollene er avkjølte skjæres
de i to og tilsettes
pisket krem og evt. 
jordbær.



Disse bollene hadde god holdbarhet, 
var ikke tørre selv etter 2 døgn i plastpose
i romtemperatur :)

Oppskriften er hentet fra
Glutenfri mat godt og sunt 2
utgitt av Kolibri forlag, 2002.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar