Glutenfri sjanger

tirsdag 18. oktober 2011

Lailas mel blir til grovbrød


Jeg fikk tak i en pakke mel
jeg ikke har sett før,
den er kjøpt i Sverige..  
Produsenten går høyt ut i reklamen, må jeg si!


Så da måtte jeg teste 
dette beryktede melet :)
Ser ganske vanlig ut..


Resultatet ble som lovet, 
deigen hadde god konsistens og 
var ikke særlig klissete!


Men fikk ikke til hevingen.
Kanskje deigen burde vært 
litt mer våt :)


Smaken var imidlertid veldig god!

Oppskrift:

50 gram gjær
4 dl lettmelk
1/2 dl flytende margarin/smør
1 ss fiberhusk
2 dl pofiber
1 ts salt
5 dl grov glutenfri melmiks
1 dl sesamfrø/solsikkekjerner

Smuldre gjær i en bakebolle, smelt smør i en kjele
og hell deretter oppi melken og varm væsken til 37 grader. 
Hell væsken i bakebollen, bland i fiberhusk, 
visp rundt og la stå i 10 minutter.
Bland det tørre sammen og hell oppi væsken, 
elt i kjøkkenmaskinen i 5 minutter.

Ta deigen oppi en brødform.
La den heve i 45 minutter 
før brødet stekes på 200 grader i 45 minutter.

1 kommentar: