Glutenfri sjanger

søndag 14. august 2011

Vafler...

 

er utrolig godt
og lett å lage..

Du trenger:

50 gram smør
5 dl Semper mix
(evt. 6 dl Toro glutenfri kakemiks)
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2-3 ss sukker
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl kulturmelk
2 egg


Smelt smøret og la det avkjøles.
Bland mel, kardemomme, 
bakepulver og sukker. 
Bland melken, før halvparten av den
 blandes med det tørre.
Bland inn sammenvispet egg,
resten av melken og 
smøret.

La røren svelle i 15 minutter,
røren gir ca 9 plater.

Server gjerne med
syltetøy, brunost og rømme :)



Oppskriften er hentet fra 
Glutenfri mat godt og sunt 2 
(Kolibri forlag 2002)


3 kommentarer:

  1. Etter at vår allergiske sønn dro utenlands for litt over ei uke siden tenkte jeg at det var greit å prøve "vanlige vafler", Fant ut at jeg skulle begynne forsiktig - og tok derfor risdrikk + vanlig mel sist gang. Hm. Så rar smak det var på vaflene, syns de bare smakte mel. SÅ i dag da vi hadde gjester, ble det "vafler uten alt" - til tross for at ingen var/er allergiske. "Vafler uten alt" smakte svært godt - og mye bedre enn de "vanlige" :-) Nam, nam :-)

    PS: "Vafler uten alt" er uten melk/mel/soya....

    SvarSlett
  2. Det var jo en bra attest, da!! Jeg får mye skryt for glutenfrie vafler, til og med av folk som er skeptiske :)

    SvarSlett