Oppskrift:
700 gram Semper rød mix
75 gram smør/margarin
1 pk gjær
3 ss sukker
2 ts kardemomme
4 1/2 dl melk
1 egg
1/2 pk ferdig vaniljekrem
bringebær
melis
egg til pensling
Bland alt det tørre og smuldre i smøret.
Løs opp gjæren i væsken, som er varmet
til 37 grader, og bland
det sammen.
Sett deigen til heving under plast
i ca 40 minutter.
Fordel deigen på et bakebrett og
rull en tykk pølse, skjær 12 eller 20 emner
(alt etter hvor store boller du ønsker).
Lag en dyp grop med t-skje (bruk vann
om det blir klissete) og
fyll gropen med vaniljekrem.
Sett et bringebær på toppen av bollen.
La bollene heve i 20-30 min.
Pensle bollene med egg før steking.
Bollene stekes i ca 10 minutter på 250 grader.
Før servering kan du drysse litt
melis på bollene!
Dei såg veldig gode ut, må eg teste i morgon :D
SvarSlett