er utrolig godt
og lett å lage..
Du trenger:
50 gram smør
5 dl Semper mix
(evt. 6 dl Toro glutenfri kakemiks)
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2-3 ss sukker
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl kulturmelk
2 egg
Smelt smøret og la det avkjøles.
Bland mel, kardemomme,
bakepulver og sukker.
Bland melken, før halvparten av den
blandes med det tørre.
Bland inn sammenvispet egg,
resten av melken og
smøret.
La røren svelle i 15 minutter,
røren gir ca 9 plater.
Server gjerne med
syltetøy, brunost og rømme :)
Oppskriften er hentet fra
Glutenfri mat godt og sunt 2
(Kolibri forlag 2002)
Ååhh, vafler... :)
SvarSlettEtter at vår allergiske sønn dro utenlands for litt over ei uke siden tenkte jeg at det var greit å prøve "vanlige vafler", Fant ut at jeg skulle begynne forsiktig - og tok derfor risdrikk + vanlig mel sist gang. Hm. Så rar smak det var på vaflene, syns de bare smakte mel. SÅ i dag da vi hadde gjester, ble det "vafler uten alt" - til tross for at ingen var/er allergiske. "Vafler uten alt" smakte svært godt - og mye bedre enn de "vanlige" :-) Nam, nam :-)
SvarSlettPS: "Vafler uten alt" er uten melk/mel/soya....
Det var jo en bra attest, da!! Jeg får mye skryt for glutenfrie vafler, til og med av folk som er skeptiske :)
SvarSlett